Prārambha

Prārambha

De destructie, het ontstaan en de creatie

In een tijd waar het moraal, de saamhorigheid en het menselijke verdwenen is ontstaat wanhoop, egoïsme en bovenal verdriet. Deze zin lijkt de tijd waar we in leven te omschrijven maar de dansvoorstelling Prārambha (letterlijke vertaling ontstaan) gaat over een vertelling uit de Nāṭyaśāstra. De Nāṭyaśāstra is een Indiase verhandeling over dramaturgie en komt uit de periode rond het tweede eeuw n.Chr.. Toch zijn de situaties in de verschillende tijden hetzelfde, misschien geldt dat dan ook de oplossingen?

De choreografie wordt gevormd door een klassiek Bharata Natyam (Zuid-Indiase tempel dans) repertoire van choreograaf Padmini Ravi, Bangelore, India. De samenkomst van de authentieke dansstijl van de Nederlandse Bharata Natyam dansers, de vernieuwende choreografie, de adembenemende muzikale begeleiding en het gedateerde actuele onderwerp resulteert in een sprankelende voorstelling vol met spannende verhalen, complexe ritmes, diepgaande expressies en dynamische composities.

Concept/regie: Poernima Gobardhan | Choreografie: Padmini Ravi |Dans: Amara van der Elst, Chandenie Gobardhan, Poernima Gobardhan, Ishana Jitbahadoer, Felicia Shayna Tanvi Mohabier, Devika Nandpersad, Mira Ramjiawan, Nandini Ramjiawan,Tara Ramjiawan, Maayuri de Ruijter, Widia Soochit |Live muziekensemble: Jolanda Boejharat, Vairāga ensemble Ganesh Ramnath, Martijn Baaijens (Sarod) en Matwala Prem (tabla) | Muziekensemble opnames: Neela Ramanujam, N.G. Ravi, Ravichandra Kulur, Sindhu Suchethan, Pramath Kiran en Laxmi Khanna

Partners