De voorstelling Arangetram verteld het verhaal van het onstaan van de vijfde Veda, het onstaan van theater, de Indiase geschiedenis, kort gezegd verteld de voorstelling dus het verhaal van Bharata Natyam. De Indiase geleerde leren alles over Bharata Natyam van de filosoof Bharata.

De Arangetram bevat acht dansstukken uit het Bharata Natyam – repetoire. Bharata Natyam is een eeuwen oude dansstijl en is oorspronkelijk ontstaan in de Zuid – Indiase tempels. De dans was een belangrijk onderdeel van de heilige rituelen. Door de jaren heen is deze dansstijl uitgegroeit tot een podiumkunst. Vandaag de dag is Bharata Natyam een populaire dansstijl en wordt beoefend door dansers over heel de wereld.

De muziek voor de voorstelling wordt verzorgd door een orkest, bestaande uit welbekende Indiase muzikanten. Jolanda Boejharat zal de voorstelling begeleiden met de Nattuvangam, de handcymbalen. De Nattuvar is de belangrijkste muzikant in het orkest, omdat deze het voetenwerk van de dansers begeleidt. De zanger Nanda Kumar is een prominente klassieke vocalist. Voor de voorstelling komt hij over vanuit India, Bangalore. Daarnaast zal violist Chandru Jois het orkest versterken met zijn unieke stijl. Naast zijn carrière als violist heeft Chandru Jois ook zijn eigen recordlabel, SA Digital Recordings in Bangalore. Bhavani Shankar zal in de voorstelling de Mridangam bespelen, een dubbelzijdige carnatische percussive instrument. Hij zal voor de voorstelling overkomen uit, Londen, Engeland.