About

Henry's PhotodesignPoernima Gobardhan is directrice van Dansschool Pretima Ke Dewashrie, danser en choreograaf. Daarnaast is zij de bestuurslid van stichting ooievaarspas. Haar werk staat bekend als zowel innovatief als traditioneel door altijd op zoek te zijn naar verschillen en overeenkomsten in de tradities én ontwikkelingen van de Westerse en Oosterse dans.

 

Haar studie is zij begonnen in India, te Mumbai aan de Ganesh Acharya Dance Academy. Ook is zij opgeleid door de welbekende Siroj Khan (choreograaf van diverse Bollywood films). In Nederland heeft zij haar klassieke dansopleiding afgerond onder door docent Jolanda Boejharat.

 

In 2011 was Poernima Gobardhan te zien bij het tv – programma ‘So You Think You Can Dance’. Verder danste haar leerlingen ook in het tv programma ‘Holland’s Got Talent’. Ook was zij twee keer te gast bij het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Als choreograaf is haar werk meerdere malen bekroond met nationale en internationale prijzen.

 

Poernima heeft haar Master Theaterwetenschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft haar wetenschappelijke onderzoek naar de invloed van technologie op dans aan de hand van de noties cybernetics en posthumanisme in 2015 gepubliceerd onder begeleiding van Prof.Dr. Ke Röttger en MA. H.M.H. Goeyens.
 

‘Art should be a source of insight, a creator of discussion, a conveyor of ideas, something more then mere entertainment.’ – Hendrik Ibsen